Uitleg over Contributor Day

Wat is Contributor Day?

Contributor Day is een dag waarin WordCamp bezoekers met elkaar tijd, kennis en kunde doneren aan het WordPress project.  Als je een designer, programmeur, gebruiker, tekstschrijver, vertaler, helpdesk medewerker of een andere rol vervult, jouw kennis is welkom en kan bijdragen aan een betere WordPress.

Contributor Day - WordCamp Netherlands 2015
Contributor Day – WordCamp Netherlands 2015 – Credits: punkmedia.nl

Wat gaan we doen?

Dit zijn een aantal voorbeelden van wat jij (met of zonder hulp van mede-WordCamp aanwezigen) voor WordPress kan betekenen op Contributor Day.

 • Rapporteer een bug in WordPress core
 • Schrijf een patch voor WordPress core
 • Help anderen in het WordPress forum
 • Help mee met het ontwerpen van nieuwe features, of verbeter bestaande
 • Verbeter de vertalingen van WordPress, thema’s, plugins of de app
 • Schrijf documentatie of voorbeelden voor WordPress functies

Wat moet je meenemen?

Je moet helemaal niks, maar het is wel handig om de volgende hulpmiddelen mee te nemen:

 • Laptop / tablet
 • Opladers
 • Stekkerdoos (zijn aanwezig, maar altijd handig om extra te hebben)
 • Een koptelefoon (voor als je graag muziek aan hebt)
 • Als je wilt gaan programmeren te behoeve van WordPress core, zorg dan dat je een lokale installatie van WordPress hebt draaien, bijvoorbeeld met VVV.

Hoe laat ik weten dat ik er bij ben?

Bij het aanschaffen van je ticket heb je ook aangegeven of je van plan bent naar Contributor Day te komen. Mocht je deze voorkeur willen wijzigen dan kan dat met de link uit de bevestigingsmail van de ticket.

Wanneer?

Vrijdag 14 oktober 2016
Jaarbeurs Utrecht – Supernova
9:30 – 16:30

Registratie opent om 8:30
Lunch om 12:30

 

6 gedachten over “Uitleg over Contributor Day”

  1. Hey Paula,

   Bedankt voor je reactie. Op de contributor day wordt aan alle onderdelen van WordPress gewerkt. Van development (Core) tot vertalingen (Polyglots) en van alles rondom WordPress.org (Meta) tot het beantwoorden van vragen van andere gebruikers (Support). Op de Contributor Day richten we ons met name op het “onboarden” van nieuwe mensen. Juist als je jezelf ziet als informatie-slurper ben je dus van harte welkom. We laten je graag kennismaken met de verschillende teams, en ik weet zeker dat we je enthousiast kunnen maken voor ten minste één team.
   Over het algemeen worden vertalen (Polyglots) en het helpen van andere gebruikers (Support) gezien als de “makkelijkste” teams om snel je draai te kunnen vinden, vooral als niet-developer.

   Kortom, ja, je bent van harte welkom!

 1. Is het ook mogelijk om alleen naar contributors day te komen. Hebben jullie daar nog wel plaats? Net terug verhuisd naar Nederland en de laatste maanden een beetje onder een rots geleefd vwb WordCamps.

Reacties zijn gesloten.