In gesprek met keynote spreker David de Boer

Dé reden dat je naar WordCamp Nederland gaat is dat je er zulke toffe sprekers kunt zien. En omdat je niet kunt wachten tot 14 oktober, hebben we alvast wat sprekers voor je geïnterviewd. Aan de beurt is David de Boer, oprichter van Paytium, succesvol ondernemer en developer.

Hi David. Waarom is jouw verhaal belangrijk genoeg om te vertellen op WordCamp Nederland?

David de BoerDe scheidslijn tussen online en offline vervaagt, ook als het gaat om betalingen en commerce. Dat betekent dat de flexibiliteit waaraan mensen offline gewend zijn, ook online beschikbaar moet komen. En dus zullen developers zich daarvan bewust moeten worden.

Tijdens mijn talk vertel ik over de trends op het gebied van betalingen, maar ook het praktische gedeelte komt aan bod; hoe begin je en welke partners zet je in?

Wat vind jij de spannendste ontwikkeling op het gebied van online betalingen op dit moment?

Het is sinds kort eenvoudiger geworden voor het MKB om een online betaling met iDEAL (bijvoorbeeld in een webwinkel) om te zetten in een periodieke automatische incasso. Er gaat daarmee een deur open voor kleine en middelgrote organisaties; zij kunnen nu creatiever omgaan met vergoedingen voor hun dienstverlening.

Het is 2020: wat is er verdwenen en wat is erbij gekomen?

Hopelijk zijn de TAN-code en de random reader verdwenen! En ik hoop op een bitcoin-achtig protocol dat ontwikkeld en omarmd wordt door de grote banken, zodat betalingen écht flexibel worden.

Wat maakt Nederland zo’n bijzonder land op het gebied van online betalingen?

Het blijft opvallend dat iDEAL zo’n groot marktaandeel heeft, 56% in 2015, terwijl in de meeste landen de credit card de meest gebruikte online betaalmethode is.

Wat verwacht je van WordCamp Nederland?

Een aantal talks die me iets nieuws leren en me aan het denken zetten. En natuurlijk het ontmoeten van nieuwe mensen, het gezellig bijpraten met oude bekenden.

Wat gaat er gebeuren met WordPress tussen nu en 2020?

Niet verrassend, maar sowieso meer JavaScript & REST API. Ik verwacht dat de concurrerende systemen volwassener worden en dat de WordPress community daarom hard zal moeten blijven werken. Als dat gebeurt, zullen we beloond worden met een groeiend marktaandeel.

Geen ticket maar wel naar WordCamp Nederland?

WordCamp Nederland 2016 is uitverkocht (ja, nu al!). Wil je er toch bij zijn? Dan kun je micro-sponsor worden. Zo lever je een bijdrage aan de WordPress community, in ruil voor een gratis ticket. Bovendien geven we je een ereplekje op de website van WordCamp Nederland. Meer informatie vind je hier.

Tot ziens, tot WordCamp!

Team WordCamp Nederland 2016