In gesprek met keynote spreker Samuel Sidler, Automattic

Dé reden dat je naar WordCamp Nederland gaat is dat je er zulke toffe sprekers kunt zien. En omdat je niet kunt wachten tot 14 oktober, hebben we alvast wat sprekers voor je geïnterviewd. Tijdens WordCamp interviewt Remkus de Vries Samuel Sidler, Apollo Team Lead bij het WordPress.com moederbedrijf Automattic.

Hi Remkus, Sam is Apollo Team Lead bij Automattic, wat houdt dat in?

Apollo is het team binnen Automattic dat verantwoordelijk is voor het bijdragen aan de WordPress core en alle assets van WordPress.org. Denk aan de plugin Repo, the thema Repo, maar ook Translate.WordPress.org en de Developer hub.

Waarom is het verhaal van Sam belangrijk genoeg om te vertellen op WordCamp Nederland?

Samuel SidlerWordPress.org en al haar onderdelen hebben jarenlang relatief weinig aandacht gekregen. Met het team Apollo, onder leiding van Sam, is er het afgelopen jaar ontzettend veel veranderd en gaat er de komende tijd nog veel veranderen. Het hele landschap op WordPress.org, denk ook aan nl.WordPress.org (met daarbinnen ook /support/ en /team/), is enorm verrijkt. Dit betekent een grote verbetering in workflow en een compleet vertaalde WordPress beleving voor iedereen die vanaf nl.WordPress.org komt of z’n browser op Nederlands heeft ingesteld.

Wat verwacht je dat gaat er gebeuren met WordPress tussen nu en 2020?

Ik verwacht dat de betere tools (op WordPress.org), en het feit dat deze tools nu open source zijn, ervoor zullen zorgen dat de adaptatie van WordPress in niet Engelse sites veel hoger zal liggen. Uiteindelijk zorgt dat voor een volwassener WordPress ecosysteem waar iedereen beter van wordt, ook grotere organisaties.

Geen ticket maar wel naar WordCamp Nederland?

WordCamp Nederland 2016 is uitverkocht (ja, nu al!). Wil je er toch bij zijn? Dan kun je micro-sponsor worden. Zo lever je een bijdrage aan de WordPress community, in ruil voor een gratis ticket. Bovendien geven we je een ereplekje op de website van WordCamp Nederland. Meer informatie vind je hier.

Tot ziens, tot WordCamp!

Team WordCamp Nederland 2016