Gedragscode

The english version can be found here

 1. Doelstelling

  WordCamp Nederland gelooft dat onze community volledig open en van ons allemaal dient te zijn. Hiervoor zullen wij er op toezien dat we met z’n allen een vriendelijke, veilige en welkome omgeving neerzetten voor iedereen ongeacht geslacht, geaardheid, beperking, etniciteit, religie, voorkeur in operating system, programmeer taal of text editor.

  Middels deze huisregels leggen wij onze verwachtingen voor het gedrag van participanten vast alsmede de consequenties voor onacceptabel gedrag.

  We nodigen alle sponsoren, vrijwilligers, sprekers, bezoekers en andere participanten uit om er voor iedereen een veilige en positieve conferentie van te maken.

 2. Verwacht gedrag

  • Ben respectvol, toon empathie en draag je steentje bij
  • Ben niet vernederend of discriminerend in je uitspraken of gedrag.
  • Val niemand lastig.
  • Let op je omgeving en de overige aanwezigen. Geef de organisatie een sein op het moment dat je een gevaarlijke situatie ziet ontstaan of iemand in nood ziet.
  • Doe mee op een authentieke en actieve manier. Daarmee draag je actief bij aan WordCamp Nederland.
 3. Onacceptabel Gedrag

  Onacceptabel gedrag betreft in dit geval: intimidatie, misbruik, discriminatie, belediging, kleinering of algemeen lastig gedrag door eenieder die aanwezig is op WordCamp Nederland en alle gerelateerde events zoals de after party. In alle locaties van WordCamp Nederland zijn ook mensen aanwezig die niet actief betrokken zijn bij de conferentie; ook hier naar toe is dit gedrag onacceptabel.

  Met algemeen lastig gedrag en lastig vallen wordt in dit geval bedoeld; agressieve verbale reacties gerelateerd aan geslacht, geaardheid, ras, religie of beperking; opgepast gebruik van seksueel getinte afbeeldingen in publieke plekken (inclusief presentatieslides); stalking of achtervolgen; het lastig vallen van de fotografen of het videopersoneel; constante verstoring tijdens presentaties of andere evenementen; ongepast fysiek contact en onwelkome seksuele aandacht.

 4. Consequenties van Onacceptabel Gedrag

  Onacceptabel gedrag zal niet worden getolereerd door de organisatie, het personeel van de jaarbeurs en het overige aanwezige personeel van de WordCamp Nederland venues.

  Iedereen die gevraagd wordt om onacceptabel gedrag te stoppen wordt verwacht hier direct in mee te werken.

  De organisatie behoud het recht om actie te ondernemen als zij dit toepasselijk achtten. Dit kan betekenen dat de toegang tot de conferentie ontzegt wordt zonder verder waarschuwing of restitutie.

 5. Wat te doen als er onacceptabel gedrag tegen je wordt gebruikt of als je het ziet

  Als er onacceptabel gedrag tegen je wordt gebruikt, je hier toeschouwer van bent of andere zorgen hebt, laat dit dan direct weten aan de organisatie.

  Het WordCamp Nederland team zal beschikbaar zijn om je te helpen. Ook kunnen zij lokale beveiliging of de politie inschakelen.
  Vrijwilligers zullen oranje t-shirts dragen. Elke vrijwilliger kan je in contact brengen met de organisatie.

 6. Scope

  We verwachten van alle conferentie participanten (sponsoren, vrijwilligers, sprekers, aanwezigen en andere gasten) om deze huisregels in acht te nemen in alle venues van WordCamp Nederland en op alle conferentie-gerelateerde sociale events.

 7. Contact Information

  Je kunt het hele organizing team bereiken via het contact formulier. Ook via de WordPress Nederland slack zijn we altijd bereikbaar op de volgende usernames:

  Marcel Bootsman – @mbootsman
  Barry Kooij – @barrykooij
  Wendy Weel – @wendyweel
  Remkus de Vries – @remkus
  Taco Verdonschot – @tacoverdo
  Luc Princen – @lucp
  Bas van der Lans – @delans

  De organisatie en vrijwilligers zullen oranje t-shirts dragen tijdens het event. Enkele telefoonnummers zullen dan ook beschikbaar zijn middels deze pagina en de voorpagina rond de start van WordCamp Nederland.

 8. Licentie:

  Deze huisregels zijn een Nederlandse vertaling van het goede werk van Open Source Bridge. Het origineel is beschikbaar op http://opensourcebridge.org/about/code-of-conduct/ en wordt uitgegeven onder de Creative Commons Attribution-ShareAlike licentie.